De Transitie

De transitie

(In opdracht van het Rosa Spierhuis)
Het Rosa Spierhuis gaat verhuizen en krijgt in 2019 een nieuwe locatie. De verhuizing heeft een enorme impact op de bewoners.
Naar aanleiding van ‘De jas van Joost’ zijn  Mira van der Lubbe, Machteld Aardse en Fenneke Voorsluis gevraagd door het Rosa Spierhuis  een passend kunst project te maken om dit proces in beeld te brengen en te begeleiden.

Het project zal gaan over afscheid nemen van spullen een laatste plek en tenslotte het afscheid van het leven. Hoe verloopt de laatste transitie en hoe kunnen wij dat kwetsbare proces blootleggen en op een integere visuele poëtische manier delen met de bewoners en publiek.
Graag willen wij naast het project ‘De transitie’ ook een beweging op gang te brengen die uitnodigt anders te kijken naar vraagstukken die leven in de ouderenzorg en de maatschappij.
Wij willen het oordeel en de angst over leeftijd loslaten dat doen wij door ons te laten inspireren door talent, kracht en kwetsbaarheid van ouderen. Welke krachten en schatten komen aan het licht als je ouder wordt?

Help ons en bouw mee!
Wij zijn opzoek naar locaties, beleidsmakers, kunstinitiatieven, gemeenten, verzorgingstehuizen, waar wij onze boodschap kunnen verkondigen om zo draagvlak te creëren voor ouderenzorg in de maatschappij

Wil je meer weten of heb je tips?
Contact: info@fennekevoorsluis.nl